Skip to main content

Tietoa vanhemmille

Tällä sivulla on lyhyesti selitetty koko tapahtuma ja sen luonne. Mikäli haluat tietää lisää tai jotain jäi epäselväksi, otathan yhteyttä info(at)verkkopelit2017.fi tai suoraan tapahtuman järjestäjiin!

Mitkä ihmeen Verkkopelit?

Verkkopelit 2017 on verkkopelitapahtuma (lanitapahtuma, lanit. Lyhenne tulee termistä Local Area Network). Pähkinänkuoressa ajatus on, että joukko ihmisiä tuo omat tietokoneensa samaan tilaan ja pelaavat yhdessä verkkopelejä. Lanien viehätys perustuu mahdollisuuteen päästä kokemaan ja jakamaan pelaamisen iloa muiden samanhenkisten ihmisten kanssa mm. osallistumalla turnauksiin tai katsomalla tapahtumapaikalta lähetettäviä pelilähetyksiä. Laneille osallistuvaa henkilöä kutsutaan lanittajaksi.

Verkkopelit on Joensuun suurin vuotuinen lanitapahtuma, jonka takana toimii vuodesta 2007 alkaen toiminut Dataday Verkkopelit ry. Samankaltaisia pelitapahtumia järjestetään ympäri Suomea ympäri vuoden ja tapahtumien järjestäjät ovat yleensä itsekin aktiivisia lanittajia.

Mitä siellä tehdään?

Pääasiassa verkkopelitapahtumassa pelataan tietokone- ja konsolipelejä sekä vietetään aikaa samanhenkisten nuorten kanssa. Omilla tietokoneilla pelattavien pelien lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus pelata konsolipelejä, tanssipelejä ja lautapelejä.

Onko se turvallista?

Tapahtuma on perusluonteeltaan hyvin rento ja rauhallinen, sekä turvallinen. Sen järjestämisestä vastaavat ympäri vuorokauden tapahtuman kulkua valvovat työntekijät sekä turvallisuudesta vastaavat järjestyksenvalvojat. Verkkopelit 2017 järjestetään yhteistyössä Joensuun kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Tapahtuma on täysin päihteetön.

Tapahtumaan tulee muutama sata osallistujaa ja valtaosa tuo mukanaan arvokastakin tekniikkaa. Laneilla tapahtuvat varkaudet ovat harvinaisia, mutta omasta omaisuudesta on siis syytä pitää huolta. Laneille ei kannata ottaa mukaan suuria rahasummia, eikä omalle konepaikalle kannata jättää helposti varastettavia arvoesineitä, kuten kännyköitä.

Ruokailu ja yöpyminen

Tapahtumapaikkana toimiva Joensuun urheilutalo on aivan ydinkeskustan tuntumassa, joten lähialueella on ruokapaikkoja ja kauppoja. Omien eväiden mukaan ottaminen on suotavaa ja paikalla on mikroaaltouuni eväiden lämmittämistä varten. Omia kylmälaukkuja voi tuoda tapahtumapaikalle, mutta niitä ei saa kytkeä verkkovirtaan omalle tietokonepaikalle vaan pelkästään kylmälaitteille varatulle alueelle. Suosittelemme keskustelemaan nuoren kanssa etukäteen siitä, mitä tapahtuman aikana kannattaa syödä. Kokemuksesta voimme sanoa, että syömällä monipuolisesta ja terveellisesti pysyy hyvässä vireessä koko tapahtuman ajan! 

Moni nauttii laneilla kofeiinipitoisia juomia. Vanhempien olisi hyvä keskustella ennen laneja lastensa kanssa ja sopia, että mikä on sopiva määrä kahvia tai energiajuomaa laneilla. Haluamme painottaa, että paras keino väsymyksen torjumiseen ja hauskanpidon takaamiseen on nukkua riittävästi tapahtuman aikana! 

Laneilla on mahdollisuus yöpyä lattiamajoituksessa käyttöömme varatulla tatamisalissa. Tatamisali on muusta lanipaikasta hiukan erillään, ja on täten mukava ja rauhallinen paikka nukkua. Salissa käy useamman kerran yön aikana valvojia. Tatamisaliin on varattu muutama patja yleiseen käyttöön, mutta kannattaa varata varmuudeksi mukaan oma makuualusta/patja sekä makuupussa/peitto ja tyyny.

Mitä sinne on syytä varata mukaan?

Lanittaja tarvitsee mukaansa tietokoneen, näytön, hiiren, näppäimistön, kuulokkeet ja tarvittavat johdot. Tärkeää on varmistaa, että mukaan tulee riittävän pitkä verkkojohto (noin 10m). Tämän lisäksi mukaan tulee ottaa ruokaa ja juomaa sekä yöpymisvarusteet. Laneilla on suihkumahdollisuus, joten pyyhe ja peseytymisvälineet tulevat myös tarpeeseen. Omat tavarat kannattaa pakata reppuun tai kassiin, jolloin ne kulkevat kätevästi mukana ja pysyvät myös turvassa. Tietokone kannattaa suojata hyvin kuljetuksen ajaksi. Osallistujan kannattaa tarkistaa muistilista, jotta kaikki tarvittavat on huomioitu tapahtumapaikalle tullessa!

Osallistuminen

Osallistujat maksavat ja varaavat tietokonepaikat lipunmyyntijärjestelmämme kautta, josta lisätietoa löydät liput-alasivulta.Tapahtumaan voi ostaa sisäänpääsylipun, jolla pääsee oleskelemaan tapahtumapaikalla ilman tietokonepaikkaa. Sisäänpääsylipun ostaneet voivat käyttää tapahtumassa yleisessä käytössä olevia pelejä ja välineitä sekä osallistua konsolipeliturnauksiin. Suositusikäraja tapahtumaan on 15 vuotta ja tätä nuorempien suositellaan osallistuvan tapahtumaan vanhemman henkilön seurassa.

Lisätietoa

Mikäli jotain jäi epäselväksi tai haluaisit kysyä jotain, niin ota yhteyttä info(at)verkkopelit2017.fi tai suoraan tapahtuman järjestäjiin.